+90532 365 53 79 +90536 888 67 24

info@vural-insaat.com

Mantolama 

Mantolama, en basit tabiriyle, binaların ısı kaybının minimize edilmesi amacıyla dış cephelerinin kaplanması işlemidir.
Günümüzde enerji kaynaklarının hızla azalmaya başlaması, enerji kaynaklarının kontrollü tüketiminin önemini artırmıştır. Enerji tüketiminin en çok binalarda ve endüstriyel alanlarda gözlenmesiyle birlikte mantolama temel bir ihtiyaç halini almıştır. Mantolama, enerji tüketiminin azalmasıyla kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinin düşmesine katkı sağlarken, bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur.
İç yüzeylerde terleme sonucu oluşan küfü, siyah lekeleri, sıva ya da boyaların kabarmasını engeller.
Bununla birlikte mantolamanın sağladığı diğer avantajlar

• Mantolama, binadan dışarıya olan ısı kaybını azaltır, enerji tasarrufu sağlar.
• Böylelikle, kış aylarında ısıtma, yaz aylarında soğutma giderlerinin düşmesine katkı sağlar.
• Mantolamayla birlikte kömür, doğalgaz gibi fosil yakıt tüketiminin azalmasıyla havaya yapılan CO2 salınımı azalır, hava kirliliğinin önüne geçilir.
• Mantolama binanızın donatı sistemlerini korur. Dış cephe ve iç duvar arasındaki sıcaklık farkını minimize eder, duvar kesitinde oluşabilecek yoğuşmayı engeller. Beton içindeki donatıların korozyona uğramasının önüne geçerek zaman içerisinde taşıyıcı sistemin mukavemet kaybetmesini önler ve bu sayede binanızın depreme karşı dayanıklılığını artırır.
• Bina içerisindeki rutubeti önleyerek, sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı oluşturur.
• Cephelerin ömrünü uzatır. Cepheleri olumsuz hava şartları ve güneş ışınları etkisinden koruyarak binaların ömrünü uzatır.
• Binaların değerini artırır. Mantolama binalara yapılan bir harcama değil, yatırımdır. “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nce A’dan G’ye kadar sınıflandırılan binaların enerji sınıfları yükseldikçe değerleri artar. Satın alma ve kiralama işlemlerinde ekonomik kar sağlar.
• Binaların bakım onarım maliyetlerini azaltır. Olumsuz hava şartları ve mevsim koşulları dolayısıyla binaların cephelerinde zamanla görülen çatlama, kopma, kabarma, soyulma dökülme, solma vb. olumsuzluklara engel olur, böylece bakım-onarım maliyetlerini azaltır.
• Binaların dış görünümünü güzelleştirir. Binalara ısı yalıtımı sağlamakla beraber, dış cephelerin güzel ve modern bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.